Rijke geschiedenis

Onder leiding van oprichter Jef Hooyberghs startte Algemene Bouwonderneming Hooyberghs begin jaren ’60 als traditionele schrijnwerkerij. Na voortzetting door zoon Leo groeide de schrijnwerkerij uit tot een gerenommeerd bouwbedrijf in de ruime Kempense regio. Meer dan twee decennia later, in 1983, werd het bedrijf omgevormd tot de NV Algemene Bouwonderneming Hooyberghs. Persoonlijk engagement, integriteit en vakmanschap vormden de sterke fundamenten waarop het familiebedrijf alleen maar groei kende.

In 1995 sloegen Eddy Bruyninckx- die al jaren in het familiebedrijf werkte en de verschillende bedrijfsfacetten door en door kende - de handen in elkaar met Ravago Plastics NV.

Samen verwierven zij alle aandelen van de NV Hooyberghs. Onmiddellijk na de overname werd er structureel geïnvesteerd in het continu verbeteren en verbreden van producten en diensten.

In 2001 werd B&R Bouwgroep NV opgericht. Deze groep overkoepelt zeventien gespecialiseerde ondernemingen en telt circa 650 medewerkers. Binnen de Bouwgroep zijn alle bouwdisciplines vertegenwoordigd zodat elke opdracht van A tot Z kan worden uitgevoerd.

Snelle groei

De laatste decennia realiseerde Hooyberghs Algemene Bouwonderneming een zeer snelle groei. Dit leidde zowel tot een forse stijging van het aantal gerealiseerde projecten, het aantal medewerkers, het aantal lopende werven als de financiële cijfers.

Ondanks de sterke groei blijven wij een familiebedrijf waar laagdrempeligheid en een gemoedelijke sfeer overheersen.

Een professionele leiding binnen een uitgebouwde structuur staat garant voor een strikte projectopvolging van onze meer dan 70 gelijktijdige werven over heel België.

Algemene Bouwonderneming Hooyberghs onderscheidt zich op de markt door het realiseren van zowel kleine, middelgrote als grote bouwprojecten. Je kunt ook groot zijn in kleine werven, zo luidt onze filosofie.

Lid van B&R Bouwgroep

B&R Bouwgroep, gevestigd in Arendonk, overkoepelt zeventien bedrijven die alle actief zijn in de bouwsector. B&R Bouwgroep telt naast bedrijven die zich focussen op projectontwikkeling verschillende algemene bouwondernemingen. Daarnaast zijn er nog de gespecialiseerde bedrijven. Deze richten zich tot één of enkele specifieke bouwtakken:

 • Wegenbouw, riolering en totaalprojecten
 • Algemene schrijnwerken
 • Bouwtechnische installaties
 • Hygiënische oplossingen voor de zorgsector
 • Flexibele vloerbekleding
 • Constructief en architectonisch prefab beton
 • Pleister, chape, gipsblokken en schuimbeton
 • Tegel- en vloerwerken.
 • Sanitair en verwarming
 • Gepatenteerde bouwmaterialen / innovative solutions en support
 • Ontwikkeling en bouwkunde / development en engineering
 • Onderhoud en ondersteuning / maintenance en support

Verder omvat B&R Bouwgroep een eigen bureau én twee ondersteunende bedrijven die instaan voor de verhuur, logistiek, kantoren en magazijnen. De inbedding in een groep van meer dan 650 medewerkers, biedt Algemene Bouwonderneming Hooyberghs stevige financiële fundamenten, van groot belang in de bouwsector.

Onderlinge samenwerking

De verschillende bedrijven binnen B&R Bouwgroep werken onderling intensief samen, maar nooit op een exclusieve basis. Wanneer Algemene Bouwonderneming Hooyberghs voor deelopdrachten gespecialiseerde onderaannemers inzet, krijgen de zusterbedrijven alle kansen om een aantrekkelijk voorstel uit te werken. Daarbij treden ze in concurrentie met andere gekende bedrijven van buiten de groep. De aantrekkelijkste offerte op vlak van prijs en kwaliteit krijgt de opdracht. Zo varen zowel wij, onze zusterbedrijven als onze klanten er het best bij. Enkel door een scherpe focus op competitiviteit door onszelf en alle zusterbedrijven kunnen we voor onze klanten de beste en meest betrouwbare bouwpartner zijn.


Ons actieterrein

Algemene Bouwonderneming Hooyberghs ontwikkelde zich tot een grote bouwonderneming met een uitgebreide geografische reikwijdte. Onze tientallen lopende werven liggen steeds verspreid over heel België. U vindt ons zowel aan de kust als in de uiterste regio’s van Limburg en Vlaams-Brabant.