Afbeelding Afbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum WissenstraatAfbeelding Woonzorgcentrum Wissenstraat

Bouwen van een woonzorgcentrum met 120 bedden en 44 assistentiewoningen met een ondergrondse parking.

Op de voormalige RITO-site werd het voormalige scholencomplex afgebroken en werd er plaatsgemaakt voor de nieuwbouw van een woonzorgcentrum met 120 bedden en 44 assistentiewoningen. De nieuwbouw bestaat uit 2 volumes die op de tweede verdieping met elkaar verbonden zijn zodat de bewoners van de serviceflats makkelijk gebruik kunnen maken van de ouderenzorg en de voorzieningen die in het woonzorgcentrum aangeboden worden.

De ruimtes die ouderenzorg verschaffen zijn goed toegankelijk vanuit de inkomhal van het woonzorgcentrum zodat ze ook kunnen gebruikt worden door ouderen uit de nabije omgeving. Technisch werden de 2 gebouwen in zijn totaliteit opgetrokken d.m.v. prefab - sandwichpanelen geproduceerd door Verheyen Betonproducten evenals de dragende binnenwanden die eveneens in prefabbeton uitgevoerd door zijn Verheyen Betonproducten.

Bovendien is conceptueel ook rekening gehouden met een energiezuinige warmteopwekking van het warm water voor sanitair. Hiervoor is een centrale stookplaats voorzien en d.m.v. platenwisselaars wordt de warmte van de verwarming gebruikt voor het opwarmen van het warm water voor het individueel sanitair warm water van de service flats.

Bouwheer

Opdrachtgever: Woon en Zorg Vastgoed Aarschot

Oplevering

24 augustus 2015

Plaats uitvoering

Wissestraat 20 - 3200 Aarschot